Hva er egentlig Marketing?

Etter mye tid og tankeprosesser valgte vi å døpe firmaet vårt Marketinghuset. Men hva betyr egentlig Marketing?

Marketing kan defineres på mange ulike og fine måter, men vi foretrekker å holde oss til ”Rema 1000” stilen hvor det enkle ofte er det beste. For oss kan Marketing på enklest måte forklares gjennom den kjente markedsføreren McCartys marketingmiks. På 60-tallet lanserte McCarthy en klassifisering av marketing som har høstet stor annerkjennelse og vært anvendt i over 50 år. Marketingmiksen kan enkelt deles inn i de 4P’ene; produkt, pris, promosjon (kommunikasjon) og plass (distribusjon), og kort oppsummert er det dette marketing handler om. Enten det er analyser, strategiarbeid, planlegging eller implementering, så kan det brytes ned til å omhandle en eller oftest flere av disse tradisjonelle P’ene. I de fleste tilfeller bør P’ene ses i sammenheng, da arbeidet med de bør samles for å skape en integrert miks.

Produktet (eller tjenesten) er det som skal selges, mens plass omhandler hvor det skal selges fra. Dette kan bety fysiske lokasjoner, eller mer konkrete distribusjonskanaler. Pris er selvsagt hva produktet eller tjenesten skal koste, mens promosjon vil si hvordan produktet/tjenesten skal kommuniseres til målgruppen. Sistnevnte er kanskje det elementet innen marketingmiksen som høster mest fokus, noe som gjenspeiles av at det er utviklet en egen kommunikasjonsmiks for å klassifisere kommunikasjon på en hensiktsmessig måte.

I Marketinghuset har vi kompetanse til å jobbe med alle de fire P’ene fra den opprinnelige marketingmiksen, og det er på denne måten vi skal skape verdi for våre samarbeidspartnere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *