Å sykle for lagets beste

Tidligere blogginnlegg har blant annet omhandlet verdigrunnlaget i Marketinghuset. En av våre verdier er at ”Vi jobber som et team. Og teamet går foran individet – alltid”. Vår hensikt er å skape verdi for våre samarbeidspartnere. Dette er ene og alene det viktigste for oss. Hvem, hva, hvordan tilpasses den gitte situasjonen; det viktigste er at sluttresultatet blir bra for kunden.

Tankegangen vi jobber ut fra er mye inspirert fra idrettsverden. Å jobbe for teamet fremfor egne interesser er en viktig forutsetning for suksess i flere idretter, og dette kommer kanskje aller best frem i sykkelsporten. I sykkelverden går lagets beste interesser foran alt. Det viktigste er at laget oppnår sine mål, og alle deltakerne på laget må akseptere og støtte opp om dette. Her finnes ikke rom for individer som vil forfølge egne interesser; dersom dette skjer vil det jobbe mot lagets beste og lagets mulighet til å oppnå de optimale resultatene.

Gode eksempler på lag-tankegangen i sykkelverden har vi nettopp sett gjennom Tour de France. Det engelske laget Team Sky regnes som verdens beste sykkellag. De har blant annet allroundstjernen Bradley Wiggins, sprintmesteren Mike Cavendish og jokeren Edvald Boasson Hagen. Tre ulike store idrettsstjerner som alle kan og vil vinne; men det er definert på forhånd hvem laget skal kjøre for. Og laget går foran stjernen. Er det bestemt at laget skal jobbe for at Cavendish skal vinne da dette er i tråd med lagets målsetning og det er de andres oppgave å jobbe sammen for at nettopp Cavendish skal lykkes. Egne interesser og personlige målsetninger settes til side. Med lojale syklister som setter laget foran seg selv har Team Sky blitt det ledende laget i verden. Selvsagt besitter de også syklister med ekstreme ferdigheter, men uten den bestemte måten å jobbe på ville de antagelig ikke oppnådd de gode resultatene. I sykkelverdenen vil et lag bestående av dyktige stjerner som sykler for egne resultater ikke bli best.

Stjernene i Team Sky feirer at de har nådd sitt mål om å vinne Tour de France etter 3 uker med hardt arbeid og fantastisk lagsamarbeid.

Vi mener næringslivet kan lære mye av idretten, spesielt sykkelsporten. Det å kjenne sin plass, vite hva ens kompetanse er og hvordan en skal bidra til at laget lykkes best mulig (med å nå sine mål og hensikter) kan være like viktig i næringslivet som i Tour de France.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *