Hva gjør vi nå?

Vi spoler 1 måned tilbake i tid. Vi har begge valgt å ta sluttpakke hos vår arbeidsgiver, Rosenborg Ballklub. Jakten på ny jobb har startet. Det er mange ledig jobber i Trondheimsdistriktet, men drømmejobben ser ikke ut til å være blant dem. Over en lunsj hos Tulla Fisher i Trondheim sentrum, dukker ideen om å starte opp noe selv. Med utdanning og jobberfaring innen markedsføring og merkevarebygging dras ideprosessen fort i retning av å starte noe innen dette markedet.
De neste dagene går med til å la tankene modnes og utveksling av ideer. Når man skal opprette en bedrift er det mange spørsmål som dukker opp. Hva skal bedriften hete? Hvor skal vi holde til? Hvem er kunden? Skal vi stifte et AS? Finnes det et marked for produktet? Hvilket behov har vi for finansiering? Hvem skal utvikle vårt grafiske uttrykk? Dette er spørsmål som krever research, spesielt når man ikke har gjort det tidligere. Det har blitt dykket dypt i lærebøker, nøkkelord har blitt googlet og Altinn.no har bidratt med både svar og frustrasjon (i en periode med mye ned-tid pga stor trafikk). Vi er også heldig å kjenne resurspersoner som har vært gjennom tilsvarene prosesser. Etter hvert begynner brikkene å falle på plass og svarene kommer.
Hva skal så barnet hete? Etter mye frem og tilbake havner vi til slutt på Marketinghuset AS. Et navn vi føler er dekkende for tjenestene vi skal levere (som dere ser ble barnet av kjønnet AS).
Hva er Marketinghuset AS? Vi har kommet frem til følgende definisjon: Marketinghuset AS er et verdiverksted med fokus på samhandling og spisskompetanse for å skape verdi for samarbeidspartnere. Hva skal Marketinghuset AS levere? Marketinghuset skal være en totalleverandør av marketingtjenester til bedrifter i alle størrelser. Vi skal lokalisere bedriftens utviklingsområder og komme med løsninger som realiserer potensialet. I dagens marked er det viktig å være synelig i de riktige kanalene, vi finner de riktige kanalene for deg.

Hvem er disse menneskene bak Marketinghuset AS? Marketinghuset AS har to initiativtakere, Øyvind Slotterøy (30) og Louise Natalie Green (29).
Øyvind er utdannet innen markedskommunikasjon fra BI, og har lang og bred erfaring innen salg og butikkdrift. Han har vært ansatt som Leder for Merchandise i Rosenborg Ballklub, og var her ansvarlig for to Shop’er samt en nettbutikk. Øyvind har erfaring innen alle områdene ved butikkdrift og har hatt ansvaret for hele verdikjeden, fra bygging og utvikling, til planlegging av produktlinjer og profilering. Øyvind hadde i RBK personalansvar for 15 medarbeidere og hadde her fokus på verdibasert ledelse og investering i de ansatte gjennom kurs og god oppfølgning.
Louise er utdannet siviløkonom fra Trondheim Økonomiske Høgskole og har spesialisert seg innen marketing og merkevarebygging. Hun har jobbet 4 år i Rosenborg Ballklub, og har erfaring med alle aspektene innen marketing. Louise har jobbet som prosjektleder for marketing/salgsprosjekt, og hun har også vært prosjektleder i RBKs inhouse byrå. Gjennom sistnevnte deltok hun også i de kreative prosessene knyttet til tekst og design. Louise har en sterk analytisk bakgrunn, og har erfaring med arbeid innen de fleste områdene knyttet til verdikjeden.
På denne bloggen kan dere i tiden fremover følge utviklingene i Marketinghuset AS. Det vil nok bli både oppturer og nedturer, som seg hør og bør når man starter et eget foretak. Det som er sikkert er at eventyret starter nå 🙂

4 tanker om “Hva gjør vi nå?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *